Taizé Ljubljana

Gradiva in uporabne povezave

Molitev s spevi iz Taizéja

Pomembna priprava na srečanje pa vključuje tudi redno molitev. S spevi iz Taizéja lahko sooblikujemo molitvena srečanja v pripravi na ESM.

Tukaj najdete pesmarica ki se uporablja v času Evropskega srečanja mladih. Reproducira se jo lahko izključno za Evropsko srečanje mladih v Ljubljani, in sicer v celoti in nespremenjeno.

Spodaj lahko prenesete pesmarico, ki se uporablja v času priprav. Reproducira se jo lahko izključno za namene priprave na Evropsko srečanje mladih v Ljubljani, in sicer v celoti in nespremenjeno.

Soli lahko obogatijo nekatere Taizéjske speve zbrane v pesmarici. Za tiste z “o-odpevom” (na primer Jubilate, Alleluia ali Le čakajmo) so celo nujno potrebni.

Spremljava spevov iz pesmarice vključuje note in akorde za kitaro. Če kitarista ni, se lahko spremljavo za kitaro igra tudi na klaviaturo (z zvokom kitare) ali klavir.

Te instrumentalne spremljave lahko obogatijo mnoge Taizéjske speve zbrane v pesmarici.

Predloge molitve vključujejo pesmarico (prvi dve strani), ki jo lahko natisnete in razdelite zbranim, kot tudi besedila s posameznimi taksti, ki se jih bere (ali poje) med molitvijo.

Seveda je možno uporabiti le pesmarico in izbrati druge odlomke ali izbrati druge pesmi glede na okoliščine, v katerih se molitev odvija.

Molitve, ki potekajo v župnijah gostiteljicah med evropskim srečanjem mladih.

Na tej povezavi najdete razlago in nasvete, kako pripraviti molitev s spevi iz Taizéja.

Napoved in promocija srečanja

Da bi glas o Evropskem srečanju mladih dosegel čim več ljudi, vas vabimo, da uporabite slednje materiale.

Letake, ki jih boste razdelili v svoji župniji, lahko opremite z imenom Župnije Gostiteljice ter imenom, telefonsko številko in elektronskim naslovom kontaktne osebe.

V spodnji prazni prostor na dnu plakata lahko zapišete kontaktne informacije župnije gostiteljice, ime kontakta, telefonsko številko, e-poštni naslov, molitve …

To je predloga za oznanilo, ki je lahko v celoti ali deloma objavljeno v župnijskem listu ali na spletni strani župnije gostiteljice. Rumeno obarvana polja vsebujejo podatke, ki jih je treba pred objavo ustrezno dopolniti.

V ZIP datoteki lahko dostopate do logotipa Evropskega srečanja mladih v barvni, beli in črni različici.

Ostala gradiva za župnije gostiteljice

Pripravljalna knjižica za župnijsko pripravljalno ekipo v slovenščini in angleščini. Na voljo je tudi digitalna različica.

Predloga za vabilo na srečanje za gostitelje (glej pripravljalno knjižico, poglavje 4.4).

Za pripravljane skupine v župnijah (Pismo dopolnite in posredujte gostiteljem.)

Tabela s seznamom gostiteljev in njihovimi podatki (glej pripravljalno knjižico, poglavje 4.1).
(Namenjeno članu župnijske pripravljalne ekipe zadolženemu za koordinacijo gostiteljev)

Obrazec za pogovorne skupine (glej pripravljalno knjižico, poglavje 5.3.1).

List z informacijami za animatorje (glej pripravljalno knjižico, poglavji 5.1 in 5.3.2).

© 2023 Taizé Ljubljana

Skip to content